Jest to naprawdę proste! Należy wejść na Facebooku w ustawienia konta -> prywatność - tam znajdują się cztery pola: pierwsze to „Kto może zobaczyć dodawane przeze mnie treści?”, drugie to „Kto może się ze mną kontaktować?”, trzecie „Kto może mnie wyszukać?” i ...

czwarte „Kto oglądał mój profil?”. Chwileczkę, nie, zaraz, coś wymyśliłem. Takiej funkcji jeszcze nie ma i wierząc w to co Facebook mówi od samego początku powstania - nigdy takiej funkcji nie zobaczycie - dlatego nie należy wierzyć we wszystko co piszą.

Powyższy tekst, po lekkich modyfikacjach, pochodzi ze strony kominek.in - przez 9 minut od pojawienia się tego postu, odnotował on ponad 2000 wyświetleń (podobno to rekord). Tak właśnie działa social media - trzeba dawać fanom dokładnie to czego oczekują lub to co wydaje się im, że oczekują. Właśnie tak działają największe agencje reklamowe. Złapaliście się na tym już nie raz, prawda?